SSL certifikát i pro subdomény a přesměrování na HTTPS jedním klikem

To od 20. února 2017 umí hosting Blueboard.cz. A je to zdarma, v rámci hostingu za 79 Kč měsíčně, kde můžete hostovat až 10 domén s neomezenými e-maily.

Přibližně před rokem jsme oznámili, že jsme jako první český hosting nabídli aktivaci SSL certifikátu Let’s Encrypt zdarma.

K dokonalosti ale tenkrát ještě chyběly dva detaily. Zaprvé, aby vám web jel na zeleném https, museli jste si ještě sami nastavit přesměrování, což bylo celkem složité, protože jste si museli přidat specální kód do souboru .htaccess. Zadruhé, SSL certifikát zdarma nešlo nasadit na subdomény.

No a tyto dvě mouchy jsme právě zabili, takže pokud nyní chcete mít web u Blueboardu na zeleném HTTPS včetně subdomén, prostě jednou kliknete v Administraci a je to.

WordPress na HTTPS na jedno kliknutí

Funguje to samozřejmě i v kombinaci s naší instalací WordPress na jedno kliknutí. Pokud tedy chcete mít WordPress běžící na zeleném HTTPS, stačí mít náš hosting, jednou kliknout zapnutí HTTPS a podruhé kliknout na instalaci WordPressu. Toť vše.

Přesměrování provádíme s HSTS

HSTS je zkratka, která velmi úzce souvisí s přesměrování na HTTPS. Je to vlastně takové vylepšené přesměrování na HTTPS, které ještě navíc prohlížeči řekne, aby návštěvníka při příští návštěvě weby na HTTPS poslal rovnou (a tedy aby se návštěvník vyhnul protokolu HTTP). To celému webu dává ještě větší zabezpečení a ochranu proti určitému typu zneužití. S HSTS bue potom váš web mít nejvyšší zabezpečení A+. Můžete si svoji doménu sami nechat otestovat na https://www.ssllabs.com/ssltest/

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..