Jak se bez výpadku stěhuje web k Blueboardu

Odpovídáme na hlavní otázky, které vás mohou trápit, pokud uvažujete o stěhování na nový hosting. Měli byste vědět, že s námi vás nic trápit nemusí. Najdete odpověď na svou obavu?

Budou mé stránky na novém hostingu fungovat?

To si u nás můžete nezávazně vyzkoušet. Aniž byste nám zaplatili jedinou korunu, aktivujeme vám hosting na provizorní doméně. Na ní si můžete své stránky celý měsíc zdarma testovat. Pak se rozhodnete, zda zůstanete, nebo odejdete.

Jak dlouhý bude výpadek?

Žádný výpadek nebude. Doménu převedeme až ve chvíli, kdy budete mít u nás nahrány funkční stránky a založené emaily. Návštěvníci vašeho webu budou při převodu domény postupně směrováni k nám.

Neztratí se mi během stěhování nějaké příchozí emaily?

Neztratí. Schránky si u nás založíte předem. Potom se bude převádět doména a příchozí emaily začnou plynule padat do vaší nové schránky u nás.

Jak převedu doménu?

My se o ni postaráme. Od držitele domény budeme potřebovat pouze potvrdit nebo přeposlat jeden nebo dva emaily.

Půjde hladce moje velká databáze importovat skrz phpMyAdmin (Adminer)?

Máme lepší způsob. Vaši exportovanou databázi nahrajete přes FTP do složky _sql a pak ji jednoduše importujete skrz Klientskou sekci. Bude to pekelně rychlé!

Lze přetáhnout emaily?

Ano lze. Máme nástroj na import emailů z emailových schránek na původním hostingu, takže o žádné emaily nepřijdete.

Jak probíhá stěhování k Blueboardu?

  1. Stáhnete si stránky (případně exportujete databázi) z původního hostingu
  2. Objednáte hosting s doménou přes náš formulář
  3. My hosting aktivujeme a vám přijde Aktivační email s informacemi
  4. Vy si k nám nahrajete stránky, importujete databázi, založíte emaily (a naimportujete zprávy). Vše si můžete odzkoušet, protože hosting už běží na provizorní doméně.
  5. Jste připraveni, takže můžeme převést doménu. Trvá několik hodin, než se aktualizují DNS domény. Návštěvníci vašeho webu jsou postupně směrováni na na váš nový hosting.

Máte nějaké další otázky spojené se stěhováním svého webu? Sem s nimi, odpovíme vám na ně.

 

2 názory na “Jak se bez výpadku stěhuje web k Blueboardu”

  1. Dobrý den, vážně zvažujeme nový hosting. Důvodů je několik, přes různé výpadky a problémy se zobrazováním stránek až po cenu. Problém je v tom, že my sami si stránky převést neumíme, umíme stránky aktualizovat, ale pojem „stáhněte si stránky“ nám neříká vůbec nic…
    Takže můj dotaz zní – je nějaká možnost, že by nám s přenosem stránek pomohl někdo od vás a pokud ano, kolik by nás to stálo? Díky a zdravím, martina

    1. Dobrý den,
      velmi rádi Vám poradíme přesný postup, jak stránky můžete převést. Neděláme ale celý převod za vás, na to zatím bohužel nemáme kapacity a také bychom nemohli ručit za 100% funkčnost, protože přenášené aplikace neznáme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..