4 zásadní pluginy pro WordPress

Objednali jste si náš hosting, koupili doménu a nainstalovali WordPress. Děkujeme. WordPress je skvělý už sám o sobě a umí spoustu věcí. Další spoustu ho můžete naučit pomocí pluginů. Těch je pro jeden z nejpopulárnějších redakčních systémů nepřeberné množství. Zahráli jsme si na popelku a oddělili jsme pro Vás zrno od plev. Z bezedných archívů jsme pro vás vyhrabali 4 zásadní WordPress pluginy, o kterých by měl vědět každý uživatel WordPressu.

wordpress logo

Akismet

 

Boj proti spamům je věčným bojem proti větrným mlýnům, ale právě Akismet může být váším Donem Quijotem. Akismet je specialista na komentářový spam a dalo by se říct, že je jakýmsi nepsaným standardem pro WordPress spam obecně.

Na oficiálním webu Akismetu mají tvůrci pěkné počítadlo zachycených spamů, které naskakují rychleji, než státní dluh České Republiky.

V základní instalaci WordPressu je Akismet dokonce předem připraven, stačí ho jen nainstalovat a aktivovat. Pro osobní blogy je Akismet zdarma, pro firmení použití je za pět, nebo padesát dolarů měsíčně. Máte-li (firemní) web, na kterém něco prodáváte nebo propagujete a máte z toho peníze, měli byste si Akismet předplatit.

WordPress SEO

Ať si kdo chce říká co chce, SEO (Search Engine Optimization – optimalizace pro vyhledávače) důležitá je. Samozřejmě i v případě SEO pro WordPress platí, že nic se nesmí přehánět, ale jeden šikovný SEO plugin neuškodí. Naopak.

SEO plugin pro WordPress není jeden. Nejsou dva. Je jich tolik, až z toho jde hlava kolem. My jsme pro vás nevybrali jeden, ale rovnou dva, které stojí za řeč. Dva nejpoužívanější, nejoblíbenější a snad i nejlepší. Je to All In One SEO Pack a WordPress SEO by Yoast. Ve výsledku je jedno, který z nich si zvolíte. Oba to jsou mocné SEO nástroje šité na míru WordPressu.

WordPress SEO by Yoast si klade za cíl udělat z vás lepšího pisálka. Doporučuje vám použít správné klíčové slovo v názvu příspěvku, v prvním a dalších ostavcích, stejně jako nezapomíná třeba ani na klíčové slovo v alt tagu pro obrázky. Nechybí samozřejmě ani XML Sitemapa, Meta popisky příspěvků, link elements, sociální prvky a spousta dalších možností.

All In One SEO Pack pak nabízí velmi podobnou funkcionalitu a také mu nic pro dobré WordPress SEO nechybí. Ať už si vyberete jeden nebo druhý, vedle nešlápnete ani s jedním.

Google Analytics

Měřit návštěvnost můžete čím chcete. Pokud se ale něco blíží nepsanému standardu, je to právě Google Analytics.

Plugin Google Analytics pro WordPress není nic jiného, než jednoduchý plugin, který oblíbené měřidlo na vašich stránkách pouze aktivuje. Na samotné statisitky se už budete koukat přes klasické Google Analytics.

WP Google Fonts

Staré známé pořekadlo říká, že “content is king” – obsah je král. To je samozřejmě stoprocentní pravda, ale ono už to dávno není jen o obsahu.

Na webu jsou miliony nových lidí, kteří mají miliony možností jak trávit čas. Pokud je nezaujmete během tří vteřin, jdou o dům dál. Extrémně důležitý je tak samotný design webu, ale pomůže i vhodný typ písma.

Člověk by si řekl, že je to taková malá blbost, ale právě o těch detailech to je. Spousta webů používá stejné, nebo velmi podobné písmo. Když bude mít váš web písmo jiné, bude to pro návštěvníka něco nového. Chraň vás ruka páně abyste si tam dali Comic Sans, ale trochu oživení od klasického bezpatkového stereotypu neuškodí.

A právě WP Google Fonts je moc šikovný plugin, který nabízí něco kolem 400 fontů a databáze stále roste. Nevěřili byste, kolik v kombinaci s dobrým designem a vhodným pozadím “to blbé” písmo udělá. Hodně. Mávat rukou nad detaily je jednodušší, než je ladit k dokonalosti. Jenže právě o těch detailech to také je.

4 názory na “4 zásadní pluginy pro WordPress”

  1. Fresh & Valid Cvv/Fullz Cards WorldWide , 95% – 98% Valid
    WorldWide UK, EU & USA CC with VBV Pass
    PayPal Accounts
    Air Tickets @ 30% Rate
    CAN MAKE Any Number Cards Docoment and Passport
    Bank Accounts And Many More
    worldwide dumps available , best vaild rate,still instent delivery
    USA t1+t2 – I SELL FRESH SKIMMED USA DUMPS FOR SHOPPING (T1+T2)! BIG BASE! BIN LIST
    Contact On ICQ 611417679

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..